Vepřové maso
Vařená výroba:
- tlačenka světlá
- tlačenka tmavá
- jelita
- huspenina
- prejt světlý/tmavý
- jaternice
- pozn. vařená výroba obsahuje lepek
Droby:
- vepřová játra
- vepřové ledvinky
- vepřové srdce
- vepřový jazyk
Maso vepřové je křehčí, než maso hovězí. Vepřové maso má světle růžovou barvu, jeho svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu.
Vepřové maso:
- vepřová kýta
- vepřová krkovice
- vepřová pečeně
- vepřová plec
- pečeně karé
- vepřová panenka
- vepřový bok
- vepřové koleno
- vepřové sádlo
- vepřové výrobní
- vepřové škvarky
Uzená masa:
- uzená krkovice
- uzená rolovaná plec
- uzený bok
- uzená slanina
- uzená kýta
- uzené sele